Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Καλή συνέχεια στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου

Τήνος 27/6/2013

Κύριε Κροντηρά,

                Δεν θα προχωρήσουμε την αντιπαράθεσή μας σχετικά με το κοινωνικό φαρμακείο, γιατί όπως και εσείς πιστεύουμε ότι όσα έπρεπε να ειπωθούν, έχουν ήδη ειπωθεί και από τις δύο πλευρές.
                Είναι αδιαμφισβήτητο το δικαίωμά μας να καταγγέλλουμε και να κρίνουμε δημοσίως το οτιδήποτε κάνετε εφόσον βρίσκεστε σε θέση αιρετού δημοσίου προσώπου.
                Στόχος μας δεν είναι να βλάψουμε την προσωπική σας τιμή, ευελπιστούσαμε ότι θα το κατανοήσετε, όπως κατανοήσαμε και εμείς πως όταν οσμιζόσασταν προεκλογικά αρώματα, δεν ήταν ο στόχος σας να βλάψετε την δική μας. Ο στόχος μας είναι να δείξουμε δημοσίως ποιοι είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε.
                Για τον λόγο αυτό αποσύρουμε την φράση «δυσοσμία της εξουσίας και της διαπλοκής» διότι χρησιμοποιήθηκε αδόκιμα και καθ’ υπερβολή στην προσπάθεια να περιγράψει την εντύπωση που μας δώσανε κάποιες κινήσεις, όπως η μη σωστή αποτύπωση των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το καταστατικό του κοινωνικού φαρμακείου (καθότι το κείμενο των πρακτικών δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο της απομαγνητοσκόπησης - dvd του συμβουλίου). Καθιστούμε επίσης σαφές ότι με τη φράση «η βροχή ξεπλένει την βρωμιά» εννοούμε ότι όσο εμείς εκτιθέμεθα δημοσίως, ξεκαθαρίζουμε τι είμαστε και τι πρεσβεύουμε.
                Και εμείς απεχθανόμαστε τις λύσεις των πολιτικών διαφορών σε δικαστικές αίθουσες, αν μη τι άλλο δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ούτε στις οικονομικές απαιτήσεις αυτών. Θα προτιμούσαμε να μας ζητήσετε απλά να ανακαλέσουμε χωρίς τις απειλές των μηνύσεων. Αυτό θα έφτανε, έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε σκοπό να σας καταρρακώσουμε ως άνθρωπο και οικογενειάρχη.
                Εμείς εξακολουθούμε να έχουμε ένα διαφορετικό όραμα για την χειμάζουσα κοινωνία μας. Καλή συνέχεια στη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου.


Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου