Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για κάποιους μένει άδειο. Λείπουν τα απαραίτητα αγαθά, λείπουν πολλές φορές οι συνάνθρωποι. Για πολλούς περισσότερους το τραπέζι γέμισε μεν, μα κόπηκαν άλλα. Κάποιοι άλλοι, σε χειρότερη μοίρα, περνούν τις γιορτές τους σε παγκάκια, σε πάρκα, ακόμη και σε σπηλιές, όπου θα συνεχίσουν τη ζωή τους και το 2013.
          Συνεχόμενα μνημόνια, πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα και σκληρά εργασιακά νομοσχέδια έφεραν τους συνανθρώπους μας στην κατάσταση αυτή, με την δική μας ανοχή. Η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση παραμένουν τα βασικά μας όπλα απέναντι τους. Σε όλη την Ελλάδα ο κόσμος οργανώνεται σε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανταλλακτικής οικονομίας. Συμμετέχοντας σε αυτά συνειδητοποιούμε την δύναμή μας, αποδεικνύουμε πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και είναι στο χέρι μας.
Μέσα στο εορταστικό κλίμα της αγάπης και της αλληλοβοήθειας, θυμίζουμε πως η προσφορά μας πρέπει να είναι μόνιμη. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι διαρκής. Η φτώχεια και η ανέχεια δεν αντιμετωπίζονται με φιλανθρωπικά πυροτεχνήματα. Από αυτά τα Χριστούγεννα προχωράμε μπροστά, δεν ευχόμαστε μονάχα, διεκδικούμε κι αγωνιζόμαστε, για την αξιοπρέπεια, για την ελευθερία και την ανατροπή.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια δυνατά και λεύτερα! Σας στελνουμε ένα μήνυμα προς τον κόσμο, που πήραμε κι εμείς, αντί για όποια άλλη ευχή: Οι Ζαπατίστας είναι ακόμα εδώ, στη σιωπή και με υπομονή, όπως το νερό του ποταμού που χτυπάει το σπαθί.

    “Η ιστορία του Ξίφους” είναι μια αρχαία παραβολή που δείχνει πώς οι αυτόχθονες λαοί του Μεξικού μπορούν τελικά να νικήσουν τον ευρωπαϊκό εισβολέα. “Το δέντρο”, λέει ο Υποδιοικητής Μάρκος όταν διηγείται την ιστορία, “προσπάθησε να καταπολεμήσει το ξίφος, αλλά νικήθηκε. Η πέτρα το ίδιο.” Αλλά όχι το νερό. ”Αυτό ακολουθεί το δικό του δρόμο, τυλίγεται γύρω από το ξίφος και, χωρίς να κάνει τίποτα, φτάνει στο ποτάμι που θα το μεταφέρει στο μεγάλο νερό, όπου οι μεγαλύτεροι των θεών σβήνουν τη δίψα τους, οι θεοί που γέννησαν τον κόσμο, οι πρώτοι.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή